Fjällfesten

 

 

Fjällfesten

I Hemavan Tärnaby arrangeras varje sommar en vecka som kallas för Fjällfesten, ett populärt och roligt evenemang som lockar många besökare. Under denna vecka arrangeras gränshandelsmarknaden, kulturveckan, fjällöparfest och fiskefestivalen.

Gränshandelsmarknaden är en populär marknad som vuxit och blivit en stark tradition. Det finns mat från världen alla hörn, en del av marknadsområdet innehåller alltid lokalproducerad mat.  och självklart finns bygdens hantverkare och konstnärer på plats. Underhållning erbjuds och olika aktiviteter som hoppborgar, lekland, lassokastning, bungy-trampolin, med mera. Program från varje år släpps under våren.

Kulturveckan har mycket att erbjuda under fjällfesten som till exempel sångvecka, sångkvällar, frukostkonsert och utomhuskonsert.

Fjällöparfesten erbjuder en terränglopp som kallas Fjällvindenterängen, gå, jogga eller spring de 10 kilometrarna över fjället mellan Laisaliden och Hemavan. Det finns även en terränglopp för barn som heter Fjällvinden Tough kidz  som är för barn och ungdomar upp till 14 år.  

Fiskefestivalen är en vecka full med fiskeaktiviteter. Under veckan får du ta del av fiskeinformation med grillkväll, notdragning, fisketurer och fisketävling. Du kan under fiskefestivalen fiska på ett och samma fiskekort på alla fiskevårdsområden i Hemavan Tärnaby.

 

  Fjällfesten
  Hemavan och Tärnaby turistinfo
   

 

Se filmen från gränshandelsmarknaden 2015
Trots det kalla vädret, stod det bilar parkerade längst hela vägen när vi åkte till Tärnaby under årets marknadshelg. Det är en välbesökt marknad oavsett väder.