Caféer

 

IMG_1367

Stenmans konditori i Vilhelmina

Caféer i glesbygdskommuner 

Kakbiten i Storuman

I Storuman finner du Kakbiten, ett mysigt café inrett i retrostil. Prova på deras kladdkaka om du tar en fikapaus.

Stenmans Café & Kök i Vilhelmina

En självklarhet när man besöker eller passerar Vilhelmina. Stenmans Konditori ligger mitt i Vilhelmina och dess runda form gör att det finns en bra utsikt över folklivet som passerar. Stenmans konditori bakar och lagar mat från grunden, ingen halvfabrikat. Här kan du njuta av fika, äta mat eller dricka ett glas gott vin.

Pralineriet i Vilhelmina

Pralineriet ligger i centrala Vilhelmina. De tillverkar handgjorda praliner gjorda på fransk choklad. Det finns även en café och där kan du njuta av kaffe, varm choklad och te.

Tärnafjällens Bageri & Konditori i Tärnaby

Hembakat bröd och bakelser från grunden de erbjuder stenugnsbakat bröd, surdegsbröd, bakelser, tårtor, bullar och mycket mer. Sätt dig ner och fika eller ta med dig något gott hem.

Kronans konditori i Åsele

De har en egen bageri där det går att få färskt matbröd. Bageriet är känd för sina bakelser särskilt tårtorna och potatisbakelserna. De har kvar original möblerna och neonskylten till caféet från 1940-talet.

Görans konditori i Dorotea

Tillverkar bröd och konditori varor från grunden, möjlighet till fika, lunch och de tar emot bokningar och har catering.

Viltbutiken Butik & Kafé i Arjeplog

De har ett stort utbud på vilda delikatesser, ren, älg och fisk och annat gott i butiken. Det finns möjlighet att köpa souvenirer. På café delen erbjuder de olika bakelser och mackor och ibland även våfflor med hemkokt sylt.

Princess bageri & konditori i Sorsele

Bageriet och konditoriet Princess bjuder på färskt och unikt sortiment både bröd och bakelser. De använder sig av så mycket som möjligt ingredienser från Norrland, mejeriprodukter, bär och mycket mer.  


Stenbergs bröd i Malå
kommun

Är familjeägd tunnbrödsbageri som erbjuder färskt bakad tunnbröd till livsmedelsaffärer och privatpersoner. Väldigt gott tunnbröd som passar till macka och till surströmming.

Café Ångloket i Norsjö kommun

Café Ångloket har billigt och gott fikabröd, mesta har de bakat själv. Café miljön är från 1940-talet och det går att lyssna på jukebox och spela sällskapsspel. Caféet är beläget vid Skellefteåälven och utanför caféet finns ett gammalt ånglok från 1915, därav namnet på caféet.

 

Stenmans Café & Kök  
Pralineriet  
Görans konditori  
Kakbiten  
Tärnafjällens Bageri & Konditori  
Kronans konditori  
Viltbutiken Butik & Kafé  
Princess bageri  
Café Ångloket