Bo i Arjeplog

 

Arjeplog kommun

 

Söka efter boende

Arjeploghus har flera hyresfastigheter i tätorten, det finns lägenheter i centrala Arjeplog som är nära naturen. Kontakta bostadförmedlingen om du vill veta vilka lägenheter som är lediga i kommunen. Orter som finns i Arjeplogkommun är Laisvall, Slagnäs, Korsträsk, Jäckvik, Bergnäsudden, Adolfström, Mellanström, Vuoggatjålme och Sundnäs.

 

Naturupplevelser och aktiviteter

Under vintertiden i Arjeplog finns det många möjligheter till aktiviteter som skidåkning, i kommunen finns elljusspår på Djuptjärn, Öberget och Laisvall. Om du vill åka slalom finns Galtis vintersportanläggning och Jäckvik fjällcenter. Det finns många skoterleder som sköts av skoterförbund tillsammans ca 160 mil i Arjeplog kommun. Det finns områden med skoterförbud så det är bra att ta reda på det innan du åker på skoterturer.

Du som vill ha ett aktivt livsstil finns det möjlighet till aktiviteter i sporthallen med gymnastik, innebandy, badminton och tennis. Det finns en simhall, bastu, och motionshall/gym i kommunen. För den fotbollsintresserade finns en konstgräsplan Sparbanken Nord arena och en naturgräsplan vid sporthallen.

Vinterfiske och trollingfiske

Under vårvinter finns möjlighet att vinterfiska för dig som är intresserade av fiske. Det finns mycket fiskemöjligheter i Arjeplog kommun det finns tillsammans 8727 sjöar, Sveriges djupaste sjö Hornavan, Pite älven, Skellefteå älven och Laisälven. Det finns möjligheter till rödingfiske och öringsfiske, du kan även prova på trollingfiske, trollingfiske är att du har en eller flera drag efter en båt. Årligen arrangeras trollingtävlingar i Arjeplog i Sjöarna Hornavan, Uddjaur och Tjeggelvas.

Naturreservat

I Arjeplogsfjällen finns fågelskyddsområdet Tjålmejaure det är ett storslaget landskap med flera sjöar och det finns många fåglar som trivs i området. I naturreservatet Delliknäs finns det vandringsmöjligheter och kanotfärd i älvar.

 

Arjeplog – kort kommun information

Arjeplog kommun ligger i Norbottens län, i landskapet Lappland. I norr gränsar kommunen till Jokkmokk, i öster mot Arvidsjaur och i söder mot Sorsele. Till invånarantalet är Arjeplog Norbottens läns minsta kommun men med en landareal på cirka 13 000 km2 är Arjeplog Sveriges 4e största kommun. I kommunen bor 2868 människor. Arjeplog kommun är med sina 8727 sjöar och vattendrag Sveriges vattenrikaste kommun. Bland vattendragen finns de tre älvarna Skellefte älv, Pite älv och Laisälven, bland vilka enbart Skellefte älv är reglerad. 

Arjeplog tätort ligger vid Silvervägen, som går mellan Bodö och Skellefteå. Närmaste flygplats är Arvidsjaur flygplats som ligger ca 10 mil bort. I tätorten finns Arjeplog hälsocentral. Arjeplog kommun ingår sedan 1 januari 2010 i förvaltningsområdet för det samiska språket, vilket garanterar särskilda rättigheter för kommuninvånare som talar samiska. 

 

 

Beställ Fiskekort  Hemnet sök bostad  
Arjeploghus  Booli sök bostad   
Arjeplogs filmfestival  Blocket Bostad  
     
     
     

 

 

arjeplog-kommun-01