Om webbplatsen

 

Webbplatsen ägs och drivs av Glesbygdsmedicinskt centrum (GMC). Samarbetspartners är Västerbottens Läns Landsting och åtta kommuner Storuman, Vilhelmina, Sorsele, Norsjö, Malå, Dorotea, Åsele och Arjeplog. Webbplatsen är till för de som vill hitta arbete och flytta till glesbygden. Här ska du lätt hitta information om arbete, bostäder och vilka fritidsaktiviteter som finns i området. Information om evenemang, aktiviteter och information om kommunikationsvägar och barnomsorg.

Uppstart av verksamheten

Under åren 2011-2014 deltog Akutkatastrofmedicinskt Centrum (AKMC) tillsammans med Glesbygdsmedicinskt centrum (GMC) i ett EU-projekt kallat Recruit & Retain, ett internationellt samverkansprojekt med partners i Grönland, Skottland, Island, Canada, Norge och Irland. Projektet handlade om rekrytering och om hur man kan attrahera och behålla medarbetare, inom sjukvård som inom andra positioner i glesbygd. Resultaten av denna satsning blev en samling av evidensbaserade metoder som kan bidra till en långsiktigt hållbar rekrytering och kompetensförsörjning i glesbygd. En av de viktigare produkterna blev stommen till denna webbplats, stommen till projektet kan du hitta via länken nedan.

Framtiden

Arbete med webbplatsen är kontinuerligt pågående och mer information kommer i framtiden. Det finns många idéer om nytt innehåll, om du har en idé som du vill ge är du välkommen att kontakta Glesbygdsmedicinskt centrum med hjälp av kontakt formuläret till höger.

 

Webbplatser

Glesbygdsmedicinskt centrum

Västerbottens läns landsting

www.uinnorth.eu

recruitandretain.eu

Sociala medier

Glesbygdsmedicinskt centrum Facebook