Neil och Rhea Parker – flyttade från Storbritannien till Åskilje

 

Neil och Rhea Parker med familj. Foto : Romana Mahringer

 

Neil och Rhea Parker

När flyttade ni till Storuman? Hur hittade ni hit?

Vi bodde innan i Kent i Storbritannien, väldigt vackert område där det finns flera slott med fina trädgårdar att besöka. Vi bodde i ett stadshus med tre rum och med litet uteplats. Vår familj blev större och vi behövde ett hus med en stor gård för våra barn därför gjorde vi beslutet att sälja huset.

Under tiden huset var i försäljning, började vi söka efter ett nytt hus. Med den budget som vi hade kunde vi inte hitta vad vi sökte efter, fastigheter i Storbritannien kan vara väldigt dyra.

En dag fick vi en tanke, varför ska vi inte flytta utomlands? Vi ville ha en plats som var rent och fridfullt ställe att bo men framförallt ett perfekt ställe för barnen att växa upp i, då var Sverige högst upp på listan. Neil började söka efter fastigheter på nätet och hittade en fastighet som var till salu i Åskilje. Han blev så intresserad att se platsen att i oktober 2014 när jag var 7 månader gravid med vårt andra barn, flög han till Sverige första gången, säger Rhea. Neil blev förälskad av platsen och bestämde sig för att köpa fastigheten och i juni 2015 flyttade vi till Storuman kommun.

Vad tycker ni om Storuman kommun? Vad vill ni förbättra här?

Jag växte upp i en by som var två timmar bort från staden, jag njuter att bo på landet, säger Rhea. Hela familjen njuter av att ha mer plats och frihet här i Sverige och hur staten har barnen som en av de viktigaste prioriteringarna. Vi älskar hur lugnt det är här i Åskilje, vi kan lämna barnen ute och leka utan att oroa oss av trafiken eller något annat farligt som kan finnas i en storstad. Vi känner oss lugna, trygga och vi känner ingen stress och barnen trivs att bo här. Grannarna är vänliga och snälla, de har hjälpt oss att anpassa oss till livsstilen här i Sverige. Det enda vi önskar oss är att få en säker lekplats för barnen här i området.